تاج دندان

روکش دندان

روکش دندان چیست ؟

روکش دندان یا  Dental Crwon نوعی پروتز ثابت است که به شکل یک کلاهک جایگزین تاج دندان آسیب دیده بیمار می شود، استفاده از روکش یکی از رایج ترین روش های ترمیم می باشد. روکش ها معمولا برای هر شخص بصورت اختصاصی طراحی و ساخته می شود که علاوه بر جنبه درمانی برای زیبایی طرح لبخند نیز استفاده می شود.

روکش دندان

انواع روکش دندان

روکش ها با توجه به نیاز بیمار می تواند از جنس های مختلفی ساخته شود که در ادامه هر یک را معرفی خواهیم نمود.

  • روکش تمام فلزی
  • روکش تمام سرامیکی 
  • روکش سرامیکی فلزی

روکش تمام فلزی

روکش‌‌های فلزی در برابر عمل جویدن و فشارهای مختلف دندانی به خوبی دوام می‌آورند و تقریبا می‌توان آنها را با دوام‌ ترین نوع روکش‌ها در نظر گرفت. همچنین، روکش‌های فلزی به ندرت دچار شکستگی یا آسیب می‌شوند. شاید مشکل اصلی این روکش‌ها را بتوان رنگ فلزی و تیره آن‌ها در نظر گرفت.

روکش‌های فلزی می توانند انتخاب خوبی برای دندان‌های خلفی (عقبی) که کمتر در معرض دید هستند، باشند. همچنین از آنجا که این روکش ها تنها از فلز ساخته شده اند، در مقایسه با روکش های فلز سرامیک ( PFM) نیاز به تراش کمتری از بافت دندان هست.

روکش دندان فلزی

در بین روکش های فلزی روکش طلا، یکی از معروفترین و پرطرفدار ترین نوع روکش می باشد چون روکش طلا یکی از مقاوم ترین و محکم ترین نوع روکش است و از دیرباز در درمان دندان بعنوان روکش نیز استفاده می شد و از نظر هزینه نیز گرانترین نوع روکش دندان به حساب می آید.

در روکش طلا قسمت داخلی روکش که در تماس با بافت دندان است از طلا و لایه بیرونی آنها از چینی ساخته می شود . طلا بدلیل خواص منحصر به فرد خود بهترین ماده در دندانپزشکی محسوب می شود.

هیچ گونه خوردگی یا تغییر رنگ در این روکش ها در اطراف لثه ایجاد نمی شود . تطابق طلا با بافت دندان بسیار مطلوب است و حتی در طول زمان با فشارهای جویدن بهبود می یابد. این روکش ها از لحاظ دوام ،عالی محسوب می شوند.

روکش تمام سرامیکی

روکش دندان سرامیکی به دلیل عدم استفاده از فلز، از نظر رنگ و زیبایی دقیقا مشابه دندان طبیعی می باشد ولی از نظر استحکام نسبت به روکش فلزی ضعیف تر است .

انواع روکش تمام سرامیک

روکش دندان سرامیکی بر اساس جنس و روش ساخت به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند است از :

  • روکش زیرکونیا
  • روكش ايى ماكس
  • روكش كاد كام
  • روكش لومينيرز
  • روكش بريليانس

جدیدترین روش ساخت روکش سرامیکی روش کاد کام است که در آن تمام فرایند طراحی و ساخت روکش توسط دستگاه های دیجیتالی تراشیده و ساخته می شود و در این روش انتخاب رنگ روکش به سلیقه بیمار می باشد.

در مواردی که اولویت استفاده از روکش، زیبایی و طرح لبخند می باشد روکش های سرامیکی با استحکام بالاتر مانند زیرکونیا می تواند گزینه خوبی باشد زیرا این روکش ها علاوه بر زیبایی با لثه نیز بسیار سازگار می باشد.

روکش سرامیکی فلزی

روکش های سرامیکی فلزی که به آن روکش پی اف ام (PFM) نیز گفته می شود روکشی است که در آن از پایه های فلزی مانند نیکل ، کروم و یا طلا برای افزایش مقاومت روکش در برابر شکستگی استفاده و سطح آن نیز توسط سرامیک پوشیده می شود.در واقع در روکش های سرامیکی فلزی ، قسمت داخل روکش از فلز و قسمت بیرون از سرامیک می باشد 

قیمت بهترین روکش دندان چقدر است ؟

قیمت روکش دندان با توجه به نوع روکش ، جنس مورد استفاده ، نوع تجهیزات و لابراتوار مورد نظر ممکن است متفاوت باشد که لابراتوار فوق تخصصی دندانسازی تاج با توجه به استفاده از تجهیزات و مواد اولیه آلمانی و سوئیسی بالاترین کیفیت ساخت را دارد برای مشاوره و استعلام قیمت می توانید از قسمت تماس با ما و یا با مشاور آنلاین سایت در ارتباط باشید.

موارد استفاده از روکش دندان

استفاده از روکش ها می تواند جنبه زیبایی و درمانی داشته باشد که با توجه به توضیحات فوق اگر جنبه زیبایی برای شما اولویت دارد می توانید از روکش های سرامیکی استفاده نمایید ولی در حالت کلی در موارد ذیل می توانید از روکش استفاده نمایید.

  • پوسیدگی دندان
  • ساییده شدن سطح دندان
  • شکستی تاج دندان

هنگام پوسیدگی توصیه می شود سریعا برای درمان اقدام شود زیرا درمان پوسیدگی در مراحل اولیه بسیار راحت تر و کم هزینه تر خواهد بود ولی اگر پوسیدگی دندان پیشروی کند می تواند باعث درگیری قسمت های بیشتری از دندان و حتی اعصاب و عروق دندان گردد که باید از روش های عصب کشی استفاده شود.

سن استفاده از روکش چقدر است ؟

در سنین کودکی و نوجوانی به علت کامل نشدن رشد دندان ها استفاده از انواع روکش ممنوع است 

روش های مراقبت از روکش دندان

وقتی که دندان خود را روکش می کنید باید بیش از پیش مراقبت دندان های خود باشید در این قسمت توصیه های لازم برای محافظت از روکش را بیان خواهیم کرد.

  • باید بطور منظم مسواک بزنید تا روکش جرم نگیرد و زیبایی خود را حفظ کند.
  • عدم استفاده از خمیر دندان های سفید کننده (از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده شود)
  • استفاده از مسواک نرم برای جلوگیری از آسیب به لثه 
  • اجتناب از جویدن غذاهای سفت 
  • استفاده از نخ دندان  
  • مراجه به دندان پزشک برای چک اپ (هر 6 ماه یک بار)

تکمیل فرم مشاوره رایگان